снимка: Бтв, архив През март ни чакат избори. Как ще се проведат

...
снимка: Бтв, архив През март ни чакат избори. Как ще се проведат
Коментари Харесай

Цветозар Томов:Вариант е да има два дни гласуване, но отново се изисква промяна в изборния кодекс.

снимка: Бтв, архив 

През март ни чакат избори. Как ще се проведат те в изискванията на пандемия? Отговорите на специалист:

Не бих споделил, че президентът е споделил датата за изборите на инат на ръководещите. Казаното е обвързвано с много траялите митинги и настояването на хората час по-скоро да има избори. Разумно е повече хора и институции да се включат в разискване на проблемите при тези избори. Това съобщи в ефира на бТВ Цветозар Томов, някогашен представител на ЦИК.

" Въпросът е кой да подсигурява правото на карантинираните да гласоподават.  Най-добре е това да направи Народното събрание. Практиката на други страни демонстрира, че е рационално да се допусне отдалечено гласоподаване. За електронно не може да става дума, а гласоподаване по пощата, за което има положителни практики в света. Но това изисква промени в изборния кодекс. Ако Народно събрание не направи нищо, ЦИК ще се озове в доста тежка обстановка. Тя би трябвало да раздери потоците, по този начин, че хората да не се разболяват. Потоците могат да се разделят пространствено или времево. Вариант е да има два дни гласоподаване, само че още веднъж се изисква смяна в изборния кодекс. Възможно е да се разиска и подобен вид. Гласуването с машини има риск, само че и същото е с хартия. Много хора ще пипат писалки, хартии ", разяснява той.

Той предложи да се понижи височината на тъмните стаички, тъй че да оформят едно затворено пространство, в което има опция за проветряване. " В Холандия има разновидности за гласоподаване в автомобил. В Мексико има разновидности за гласоподаване навън ", сподели Томов.

Що се отнася до бонусите от две заплати допълнително, той съобщи, че няма коментар. " Не знам какви са причините ЦИК да вземе такова решение и какво е натоварването на хората. За да разясня, то би трябвало да имам тази информация ", счита Томов

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР